Bakan Ersoy: Dünya gastronomi sahnesindeki yerimiz artıyor

Mehmet Nuri Ersoy, Michelin Rehberi 2025 Seçkisinin Tanıtım Töreninde

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dünyanın önde gelen restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi’nin 2025 seçkisinin tanıtım törenine katıldı. Michelin Rehberi’nin İstanbul, İzmir ve Muğla’yı kapsayan 2025 seçkisi, 32 yeni restoranın eklenmesiyle zenginleşti.

Gastronomi ve Ödül Töreninde Türkiye’nin Yeri

Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus’ta düzenlenen ödül töreninde, Türkiye gastronomisinin uluslararası alandaki yeri ve önemine dikkat çekildi.

Bakan Ersoy, Türk mutfağının küresel gastronomi sahnesindeki güçlü konumuna değinerek, Michelin Rehberi’nin Türkiye’ye getirdiği zenginliği dünyaya tanıtarak, yerli ve yabancı ziyaretçilere şehirlerimizin zengin seçeneklerini sunmayı amaçladığını belirtti. İstanbul, İzmir ve Muğla’nın hem özgün Türk mutfağına hem de dünya mutfaklarına ev sahipliği yaptığına vurgu yaptı.

  • Bakan Ersoy, Türkiye gastronomisinin yenilikçi şefleriyle dünya sahnesindeki yerimizin giderek arttığını söyledi.
  • Gastronomi sektörünün coğrafya, iklim ve kültürel mirasın birleşiminden beslendiğine dikkat çekti.

Gastronomi şehirlerinin yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ettiğini vurgulayan Bakan Ersoy, yeni nesil şeflerin zenginliği ve yaratıcılığıyla Türkiye’nin gastronomi alanındaki öneminin arttığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir