Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT düzenlemesiyle ilgili açıklamasından sonra pek çok kişi sosyal sigorta teşvik primini araştırmaya başladı. Hem çalışanı hem de işvereni de ilgilendiren sosyal sigorta prim teşviki büyük önem taşıyor. Ancak bu teşvik priminden faydalanmak için bazı şartları sağlamak gerekiyor. Peki sosyal sigorta prim teşviki nedir? Sosyal sigorta prim teşvikinden kimler faydalanabilir? Şartlar neler? Detaylar içeriğimizde.
Sosyal Sigorta Prim Teşviki Nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT açıklamasından sonra pek çok kişi sosyal sigorta prim teşvikini araştırmaya başladı.
Sosyal Güvenlik Kurumu, istihdamın arttırılması için işverenlere çeşitli yollardan desteklerde bulunuyor. İşverenler ise bünyesinde çalışan kişilere her ay sigortalarını yatırmak zorundadır. Bu sigorta maliyetleri ile işverenler, destek adı altında indirim ve teşvik alırlar.
İstihdamın artması ve işsizliğin azalması için yapılan SGK teşvik primi hem çalışan hem de işveren açısından oldukça önemlidir.

SGK Teşvik Priminden Kimler Yararlanabilir?

Tüm işverenler sosyal sigorta teşvik priminden yararlanabilir. Ancak işyerinde çalışan sayısının arttırılması teşvik priminden yararlanmak için büyük önem taşır. Çalışan ve işveren için teşvik priminden yararlanma şartları ise birbirinden farklıdır.
Teşvik Priminden Yararlanma Şartları Neler?

Sosyal sigorta teşvik priminde işveren için aranan şartların başında özel sektörün işvereninin yeri olması gerekiyor. Sosyal sigorta prim teşviki için aranan diğer şartlar ise şunlar;
-
İşverenin bünyesinde çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmesi ya da sigortalı çalışanlarını aktif olarak çalıştırmaması,
-
Sigorta primlerin, idari para cezaların yasal süreler içerisinde ödenmiş olması veya gecikme zammı borçlarının olmaması,
-
Çeşitli hizmet belgelerin ilgili süreler içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na verilmiş olması.
Çalışanlar için sosyal sigorta prim teşvikinde arananlar şartlar ise şunlar;
-
İŞKUR’da işsiz olarak geçmeleri,
-
Sigortalı çalışanların işe başladıkları tarihten önceki üç ayda 10 günden çok 4A/ 4B veya 4/C kapsamında sigortalı olarak bulunmamaları.